Kövess minket!
  
     

Az idős gondozásról

Az idős gondozásról
2014, június 5.

Az idős gondozás egy olyan tevékenység, melynek nem feltétlenül kell kórházban történnie, hiszen az időseknek sokszor nincs semmi olyan tünetük, ami miatt indokolt lenne őket benntartani, viszont mozgásukban akadályozottak, vagy egyéb más önfenntartási problémákkal küzdenek.

Ilyenkor vagy egy családtagjuk kezd el róluk gondoskodni, vagy felkérnek egy idős gondozásra szakosodott intézményt, hogy segítsék szeretteiket a mindennapi boldogulásban. Az idős gondozás annyiban tér el a betegápolástól, hogy sokszor az idősek nem olyan betegek, akiket ápolni kéne és huszonnégy órán át felügyelni, egyszerűen csak naponta, vagy az orvos által meghatározott időközönként ellenőrizni egészségi állapotukat.

Az idős gondozásra szakosodott hivatásosak, nővérek, ápolók nem a családot helyettesítik, nagy szerepük van az idős gondozásban, a törődés és a kedvesség sokat javíthat idős családtagjaik állapotán. Az idős gondozók csupán egészségi állapotukat felügyelik, de természetesen nem pótolhatja a családtagokat!

Amennyiben idős gondozásra van szüksége, célszerű felkeresni egy szakápolót!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
házibetegápolás2
Házi betegápolásra van szüksége?

A házi betegápolással szemben a kórházakban végbemenő változások, az egészségügyben történő reformok, a gazdasági válság okozta súlyos következmények és az aktív...

Close